NL EN
Pluralsight Top Picks
Tim ter Laare
Tim ter Laare
 3 Minuten
 Backend

Pluralsight Top Picks

Het online educatieplatform Pluralsight staat bomvol relevante informatie voor IT’ers. Maar met een aanbod van meer dan 7000 video's zie je door de bomen haast het bos niet meer. Daarom help ik je op weg met mijn persoonlijke Pluralsight Top Picks: de beste online cursussen voor software developers van dit moment.

Architecting ASP.NET Core Applications: Best Practices

Bij uitstek de beste Pluralsight-cursus voor .NET-developers. Je leert hierin hoe je een testbare en onderhoudsvriendelijke architectuur voor ASP.NET Core maakt. En zoals je wellicht weet, is dat geen eenvoudige opgave. Beslissingen die je vroeg in het proces maakt, kunnen later een grote impact hebben. Testbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid spelen dan ook een belangrijke rol in het opzetten van een ASP.NET Core-applicatiearchitectuur. Bij Aviva gebruikten we deze architectuur bij de projecten voor citymarketeer ThisIsEindhoven en HR-dienstverlener Securex.

De cursus helpt je ook met het begrijpen van andere populaire clean architecture-projecten in GitHub, zoals CleanArchitecture van Jasontaylordev en CleanArchitecture van Ardalis.

https://app.pluralsight.com/library/courses/architecting-asp-dot-net-core-applications-best-practices/table-of-contents

Building a JavaScript Development Environment

Een nieuw JavaScript-project from scratch opbouwen is vaak overweldigend. Deze cursus biedt een draaiboek voor de belangrijkste beslissingen. Zo leer je hoe je een robuuste ontwikkelomgeving bouwt voor bundling, linting, transpiling, testing en meer. Na de cursus begrijp je ook bestaande populaire JavaScript-projecttemplates beter en kun je die uitbreiden. Denk aan React-, Vue- en Angular-projecttemplates.

https://app.pluralsight.com/library/courses/javascript-development-environment/table-of-contents

.NET Developer on Microsoft Azure

Dit leerpad bestaat uit drie cursussen waarin je als .NET-developer leert werken met Microsoft Azure. Je ontdekt onder meer hoe je .NET-applicaties in Azure bouwt en deployt, en hoe je scalable, resilient en highly available applicaties bouwt met de mogelijkheden van Azure. Je leert daarnaast ASP.NET Core-applicaties deployen met Docker-containers in Azure. Vervolgens orkestreer je ze met Azure Kubernetes Service (AKS). Ook security met Azure en .NET Core komt aan bod, net als vele andere onderwerpen.

Het mooie aan dit leerpad is dat je de lesstof eenvoudig in de praktijk oefent met je eigen ASP.NET Core-applicatie en Azure-omgeving. Bovendien helpt het je bij de voorbereiding op het Microsoft Azure-examen AZ-204: Developing Solutions for Microsoft Azure.

https://app.pluralsight.com/paths/skill/net-developer-on-microsoft-azure

Tips & tricks

Tot slot nog een aantal tips en tricks voor tijdens de Pluralsight-cursussen:

  • Speel video’s sneller af

Video’s van Pluralsight bevatten vaak informatie die al bekend is bij ervaren developers. Speel de cursussen daarom twee keer zo snel af. Kom je iets nieuws tegen? Spoel even terug en kijk vanaf daar op normale snelheid. Even wennen misschien, maar het bespaart je een hoop tijd.

  • Download de exercise files of GitHub-repositoryforks 

Bijna iedere Pluralsight-cursus biedt de mogelijkheid om de code uit de cursus te downloaden. Soms delen de auteurs ook een link met een GitHub-repository van de code. Het is leerzaam om ook de code zelf door te nemen, te debuggen en eventueel uit te breiden om te checken of je alles snapt.

  • Oefenen, oefenen, oefenen!

Je leert het beste door te doen. Breid daarom de sourcecode van de cursus uit met extra code die je hebt geleerd. Of maak een nieuw ASP.NET Core/React-template aan en verwerk daarin de nieuwe lesstof. Je kunt ook de Azure-stappen uitvoeren in je eigen Azure-omgeving. Daarmee kom je erachter of je de stof beheerst. En zo heb je al ervaring met de implementatie als je die gaat toepassen in echte werkprojecten.

Succes!

Meer leren van het Aviva-team? Regelmatig organiseren we kennisevents, schrijven we blogs, delen we code en nemen we deel aan podcasts. Volg ons op social media of lees hier meer over deze initiatieven. 

  • javascript
  • azure
  • backend
  • .NET
  • ASP
  • Pluralsight
Tim ter Laare
Tim ter Laare

Met een grote drive om toffe applicaties te bouwen en almaar te groeien als softwareontwikkelaar gaat Tim dagelijks actief op zoek naar meer kennis. Pluralsight is zijn go-to omgeving voor tutorials over bijvoorbeeld C#, ASP.NET Core, SQL, Azure, DDD en microservices. Met 1.200+ kijkuren deelt hij pro-tips en maakt een selectie van must-see tutorials voor developers.