NL EN

Migratie op maat voor BNG Bank

Het resultaat

BNG Bank is de leidende bankier voor de overheidssector. De publieke website met 1.500 webpagina’s draaide op SharePoint, dat door Microsoft wordt uitgefaseerd. Of we die konden migreren naar Sitecore 9, met behoud van de frontend. En daarbij de bestaande content wilden verdelen over vier verschillende websites. Met de mogelijkheid om afzonderlijke pagina’s aan te passen.

We ontwikkelden een maatwerkmigratietool om handmatig een of meer pagina’s tegelijk te migreren, met daarbij de optie om iedere pagina afzonderlijk aan te passen. De vier nieuwe websites werken met Sitecore Experience Accelerator (SXA), waardoor de marketeers van BNG Bank meer kunnen met minder tussenkomst van developers. Tijdens de migratie gaven we een medewerker van BNG Bank bovendien een spoedcursus Sitecore zodat de bank zelf de website kan beheren.

Aangezien er geen nieuwe frontend hoefde te komen, was er geen frontend-developer bij dit project betrokken. Met name voor de mobiele UX bleken er toch wel wat frontend-aanpassingen nodig. Die zijn keurig netjes uitgevoerd door onze backend-developers. Maar als we het niet hadden gezegd, had je het nooit gemerkt. En het resultaat, dat helpt BNG Bank de komende jaren flink verder met hun digitale groei.

Logo van BNG Bank

Services

Migratie, development, training

CMS Platform

Sitecore 9

Tooling

SXA, JSS Headless

Website

www.bngbank.nl

Vier verschillende websites

De publieke website van BNG Bank bevatte zowel Nederlands- als Engelstalige content. Waaronder de artikelen van het B&G-magazine, dat stakeholders voorziet van vakinhoudelijke informatie. Hiervoor adviseerden we een aparte website in te richten. Dat maakt het magazine eenvoudiger te beheren en biedt de mogelijkheid om het in de toekomst uit te breiden. Verder moest de content worden verdeeld over een Engelstalige website, een Nederlandstalige en een speciale ‘werken bij’-site.

Maatwerkmigratietool

Wanneer je 1.500 pagina’s gaat migreren, heeft het de voorkeur dat te automatiseren. Dat was in dit geval geen optie. Onze maatwerkapplicatie exporteerde de pagina van SharePoint naar XML, om hem vandaaruit in Sitecore te importeren. Met automatische mapping van templates en velden, inclusief de mogelijkheid om te zien wat wel of niet is gemigreerd. Ook konden de medewerkers meteen doorklikken naar de editor om aanpassingen te doen.

Toch aanpassingen in frontend

Wat was er mis met de bestaande frontend? Om te beginnen maakte de cookiebar geen onderscheid tussen de verschillende soorten cookies. Ook waren de header en het menu op de mobiele site wel erg groot. Verder zag je hier alleen de hoofdpagina’s, geen onderliggende. De tabellen vormden eveneens een probleem: doordat ze niet schaalden, waren ze op mobiel niet volledig zichtbaar. Onze backenders zorgden met verve voor de vereiste aanpassingen aan de frontend.

Digitale daadkracht nodig? Neem contact op!

Herken je jezelf in de uitdaging van BNG Bank? Of overweeg je een overstap naar een ander (headless) CMS? We helpen je graag verder. Bel ons op 071-710 74 74 of stuur het formulier in.